Status vrećice za vakumiranje 100 kom, 120x550 mm
Vrećice za vakumiranje veličine 350 x 400 mm upotrijebite za pohranjivanje pršuta u komadu, cijelog koluta sira ili većih komada mesa te povrća. Primjerene su za vakuumske aparate, koji imaju dovoljno dugu traku za varenje – najmanje 360 mm (Status Provac 360).
Opis
Željeli bi zavakuumirati pršut ili sir u komadu, ali ne nađete primjerenih vakuumskih vrećica? Sada to više nije problem. Vakuumske vreće širine 350 mm su primjerene za pohranjivanje većih komada mesa i drugih velikih namirnica s aparatima za vakuumiranje s dužinom vakuumskog kanala i trake za varenje bar 36 centimetara.
Zašto su Statusove vrećice za vakuumiranje bolje od konkurentskih?
Vreće za vakuumiranje iz Statusa su najdeblje na tržištu. Unutrašnji sloj vrećica je polietilenski (rebrasti sloj sadrži 100 µm, a glatki 80 µm), koji je po svjetskim istraživanjima najbolji odabir za pohranjivanje hrane i bez BPA. Polietilen garantira i optimalno varenje s većinom kvalitetnih aparata na tržištu.
Statusove vrećice imaju najdeblji vanjski sloj poliamida (30 odnosno 20 µm), koji hranu štiti od negativnih utjecaja kisika. Za vas to znači da su namirnice pohranjene kvalitetno i da se sačuvaju sve hranjive vrijednosti i arome do dana upotrebe.
Pri vakuumiranju s vakuumskim aparatom važnu ulogu ima i rebrasti profil, koji kod Statusovih vrećica iznosi čak 0,2 mm. Njegova visina jamči ravnomjerno varenje neovisno od cikla vakuumiranja. Zadatak posebnog uzorka rebrastog profila je da spriječi zastajanje džepića zraka oko zavakuumirane hrane, što bi utjecalo na postojanost pohranjenih namirnica.
Slovenska kvaliteta
Statusove najveće vakumske vrećice su proizvedene u Sloveniji od europskih materijala, koji s certifikatima jamče neškodljivost za namirnice.
• Vrećice su bez BPA te neutralne na okus i miris, zato pohranjene namirnice neće imati neugodan okus po plastici iako će biti pohranjene u vrećicama godinu dana i duže.
• Zahvaljujući kvalitetnoj izradi iz vrhunskih materijala vrećice možete oprati (čak i u perilici suđa) i koristiti više puta.
• Statusove vrećice preporučamo za sous vide kuhanje jer su materijali primjereni za upotrebu na višim temperaturama.
• Ekstra velike vrećice za vakuumiranje rješavaju poteškoće pri pohranjivanju velikih komada mesa
Najveće vakumske vrećice koristite za pohranjivanje:
• rebara u komadu
• cijele ribe
• koluta sira
• kruha
• bundeve i ostalog povrća u komadu
Za najbolje rezultate pri vakuumiranju preporučamo upotrebu Statusovog profesionalnog aparata za vakuumiranje Provac 360 s vakuumskim kanalom dužine 36 centimetara.
Pohranjivanjem u vakuumske vrećice zaštitite namirnice
Vakuumsko pohranjivanje značajno ograniči negativan utjecaj kisika na namirnice, zato su postojane duže te bogatije arome, okusa i s više hranjivih tvari. Vakuumsko pohranjivanje u vrećicama je primjereno za sve vrste namirnica:
• za voće i povrće
• kruh, savijače i kekse
• suho i svježe meso
• oraščiće i suho voće
• ribe i sir
Vakuumiranje ograniči utjecaj kisika na namirnice ali ga ne može u potpunosti spriječiti, zato preporučamo da namirnice držite u hladnjaku.