Opis Proizvoda
Dr. Oetker Special Puding za kremšnite
Prah za kremasti puding okusa vanilije za brzu pripremu kremšnita.
Dr. Oetker Special Pudinzi posebno su osmišljeni za tradicionalne recepte u kojima je glavni sastojak puding, zadržavajući pritom nadaleko poznat okus vrhunskog Dr. Oetker pudinga. Dr. Oetker Special puding za Kremšnite s okusom vanilije dolazi u praktičnom pakiranju koje odgovara potrebnoj količini za stvaranje omiljene slastice. Pruža posebno bogatu i pjenastu teksturu prilagođenu za kremu za kolače, a na vama je da odlučite hoće li biti više samoborskog ili zagrebačkog stila.
Prašak za puding za Kremšnite
Potrebno: 1 vrećica praška za Special puding, 1/2 l (500 ml) vode, 130 g šećera, 3 bjelanjka (100 g)
RECEPT KREMŠNITE
Potrebno: 1 vrećica praška za Special puding, 1/2 l (500 ml) vode, 130 g šećera, 3 bjelanjka (100 g)
RECEPT KREMŠNITE
Tijesto/kore: 2 kore lisnatog tijesta za Kremšnite (20x30 cm). Vanilija puding krema: 1 pakiranje Special pudinga za Kremšnite (80 g), 130 g šećera, 1/2 l vode, 3 bjelanjka.
PRIPREMA:
Za kremu/kolač:
1. Sadržaj vrećice promiješajte sa 200 ml hladne vode.
2. Ostatak vode (300 ml) zakuhajte sa 100 g šećera.
3. Maknite vodu s vatre i polako umiješajte smjesu (puding-voda).
2. Ostatak vode (300 ml) zakuhajte sa 100 g šećera.
3. Maknite vodu s vatre i polako umiješajte smjesu (puding-voda).
4. Vratite na štednjak i neprestano miješajući kuhajte 2-3 minute.
5. Odmaknite s vatre i ostavite kremu da se hladi.
6. U zasebnoj posudi mikserom istucite snijeg od 3 bjelanjka s 30 g šećera.
7. Mlaki puding izmješajte mikserom te zatim dodajte snijeg od bjelanjaka. Pažljivo promiješajte smjesu žlicom/metlicom dok ne postane homogena.
8. Položite 1 koru lisnatog tijesta za kremšnite u visoki lim i izlijte kremu preko kore (po želji dodajte šlag).
9. Na vrh stavite gornju koru lisnatog tijesta i ostavite u hladnjaku oko 60 min. Gotov kolač posipajte šećerom u prahu.
https://www.oetker.hr/hr-hr/nasi-proizvodi/special-puding/special-puding-za-kremsnite
Skladištenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.
Upotreba: Pripremljen uz dodatak 130 g šećera, 3 bjelanjaka i 500 ml vode.
Težina: 80 g
U 100 G | U 100 G PRIPREMLJENOG PROIZVODA | %* |
---|
Energetska vrijednost |
1.456 kJ 343 kcal |
460 kJ 108 kcal |
5 % 5 % |
Masti |
0,1 g |
0 g |
0 % |
Ugljikohidrati |
85 g |
26 g |
10 % |
od toga šećera |
0 g |
17 g |
19 % |
Bjelančevine |
0,5 g |
1,5 g |
3 % |
Sol |
1 g |
0,16 g |
3 % |
*Postotak preporučene dnevne potrebe prosječne odrasle osobe (8400 kJ / 2000 kcal).
Specifikacija