text.skipToContent text.skipToNavigation
Dr. Oetker Domaći prhki keksi
Šifra: 641505-170004974
Brand: Dr. Oetker

2,52 €

(0)
  • Dostava 1-3 radna dana
  • Dostupnost: na zalihama
Opis Proizvoda

Dr. Oetker Domaći Prhki keksi

 

Bez slastica od finog i ukusnog prhkog tijesta nemoguće je zamisliti posebne prigode, slavlja ili blagdanski stol.

 

 

Jedna Dr. Oetker mješavina za Prhke kekse dostatna je za pripremu čak 100 keksa. Pomoću recepata iz bakine kuhinje koji dolaze unutar pakiranja, tradicionalni keksi od prhkog tijesta mogu se jednostavno i brzo pripremiti na 5 različitih načina. Priprema slastica s Dr. Oetkerom postaje nevjerojatno laka.

 

 

Vrijeme pečenja: 12 - 14 minuta. Električna pećnica: 170 ºC, pećnica na vrući zrak: 150 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu! 

 

 

Potrebno je dodati:125 g omekšalog margarina ili maslaca, 2 jaja, dekoracija po želji

 

 

Priprema: 

 

 

1. Priprema tijesta

 

 

Lim obložite papirom za pečenje. Uključite pećnicu. Mješavinu za kolače uspite u posudu, dodajte margarin ili maslac i jaja. Mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, potom na najvećoj brzini od svih sastojaka izradite glatko tijesto.

 

 


Cvjetići s marmeladom

 

 

2. Oblikovanje

 

 

Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko 0,5 cm. Od jedne polovice tijesta izrežite oblike s prozorčićem u sredini, a od druge polovice iste oblike bez prozorčića. Posložite ih na lim.

 

 

3. Pečenje

 

 

Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite Vašoj pećnici. Kolačiće zajedno s papirom povucite na rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite kolačiće po želji, npr. džem protisnite kroz sito, pomiješajte s likerom ili sokom i premažite ispečene polovice bez prozorčića. Na to zalijepite kekse s prozorčića. Na to zalijepite kekse s prozorčićima. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu po želji.

 

 

Proizvođač: Dr.Oetker Kft., Franck u.38-40 Janossomorja, Mađarska

 

 

Stavlja na tržište: Dr.Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb

 

 

Specifikacija