Dr. Oetker Domaći Prhki keksi
Bez slastica od finog i ukusnog prhkog tijesta nemoguće je zamisliti posebne prigode, slavlja ili blagdanski stol.
Jedna Dr. Oetker mješavina za Prhke kekse dostatna je za pripremu čak 100 keksa. Pomoću recepata iz bakine kuhinje koji dolaze unutar pakiranja, tradicionalni keksi od prhkog tijesta mogu se jednostavno i brzo pripremiti na 5 različitih načina. Priprema slastica s Dr. Oetkerom postaje nevjerojatno laka.
Vrijeme pečenja: 12 - 14 minuta. Električna pećnica: 170 ºC, pećnica na vrući zrak: 150 ºC. Pridržavajte se uputa za vašu pećnicu!
Potrebno je dodati:125 g omekšalog margarina ili maslaca, 2 jaja, dekoracija po želji
Priprema:
1. Priprema tijesta
Lim obložite papirom za pečenje. Uključite pećnicu. Mješavinu za kolače uspite u posudu, dodajte margarin ili maslac i jaja. Mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, potom na najvećoj brzini od svih sastojaka izradite glatko tijesto.
Cvjetići s marmeladom
2. Oblikovanje
Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko 0,5 cm. Od jedne polovice tijesta izrežite oblike s prozorčićem u sredini, a od druge polovice iste oblike bez prozorčića. Posložite ih na lim.
3. Pečenje
Pecite u sredini pećnice. Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite Vašoj pećnici. Kolačiće zajedno s papirom povucite na rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite kolačiće po želji, npr. džem protisnite kroz sito, pomiješajte s likerom ili sokom i premažite ispečene polovice bez prozorčića. Na to zalijepite kekse s prozorčića. Na to zalijepite kekse s prozorčićima. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu po želji.
Proizvođač: Dr.Oetker Kft., Franck u.38-40 Janossomorja, Mađarska
Stavlja na tržište: Dr.Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb