Sastojci
PRHKO TIJESTO
• 300 g glatkog brašna
• 100 g šećera u prahu (prosijanog)
• 1 omot - Dr. Oetker Vanilin šećera
• 1 omot - Dr. Oetker Finesse korice naranče
• 200 g - maslaca (hladnog)
• 2 - žumanjka (veličine M)
ZA PUNJENJE:
• 200 g - marmelade od marelica
ZA POSIPANJE:
• Malo - šećera u prahu
Priprema:
PRIPREMANJE: 50 MIN PEĆI: 8 MIN
1. Prhko tijesto
Prosijte brašno na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji oko 40 minuta na hladnom. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 3 mm i izrežite 36 ovalnih keksa (Ø 9 cm). Kekse stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Iz polovice keksa okruglim kalupom izrežite krugove (Ø oko 2 cm) tako da su lagano pomaknuti od sredine.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 8 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
2. Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.
3. Punjenje
Kekse bez rupice premažite marmeladom i spojite ih sa keksima s rupicom.
4. Posipanje
Gornje dijelove keksa pospite šećerom i prahu i spojite s dnom keksa.